Hansya Amie .
Kebaikan tidur awal :D
10/12/12 - 8:00 PTG - 0 comments

Assalamualaikum semua.. Apa khabar hari ni? Ok Ok..Tak lama lagi , sekolah akan dibuka, maka semua orang yang dinamakan pelajar akan belajar? ea? Disini hanis nak kongsikan serba sedikit tentang kebaikan tidur awal.. Tak lama lagi nak sekolah, so jom kita tidur awal supaya dapat biasakan diri nanti.. Taklah, hari pertama sekolah dah tak hadir ! hah ! memang nak kena lah .. haha. stress cikgu dibuatnya.. okk....

Wahh, nyeyaknye tidur.. krohh..krohhhh !!

Kebaikan Tidur awal..

1. Berat Badan kita boleh turun, camne tu? Okk.. sesiapa yang berjaga sampai lewat malam ni, nak berblog semata-mata, uh.. tak patut.. Eh.. tipu je tu.. Sesiapa yang berjaga lewat malam ni biasanya akan cenderung untuk makan , walaupun tak lapar, nak makan je asyik.. So, bila pagi-pagi tu tak makan .. Ini boleh  membuatkan badan kita kekurangan energy !! 

2. Jantung yang lebih sihat  , nak jantung yang sihat !! tidurlah awal yew, jangan jadi macam hanis ni.. Pukul 1,2,3,4 a.m baru reti nak tidur..

3. Lebih bertenaga , kalau lah kita tidur lewat, tubuh badan kita akan lemah , mungkin juga lesu dan tidak berdaya. Nanti kang tak boleh update blog plak.. So, kalau nak jadi orang bertenaga tidur awal !!

4. Bersukan dengan lebih baik ,  jika kita nak bersukan dengan bagus , kita mestilah , mesti tauu ! mesti tidur sekurang-kurangnya 10 jam semalaman sehingga enam @ tujuh minggu. ! So, sesiapa yang nak jadi hebat dalam bersuka ni, silakanlah tidur 10 jam yeee... Nanti konfemm hebat punya !!

5. Tidur Lebih mudah , HAH ! hanis memang ada masalah kot kalau nak tidur.. hanis slalu tidur lewat ! nanti nak sekolah ! habislah.. takpelah nanti try tidur awal plak. Tidur lewat ni boleh mendatangkan penyakit tau.. kalau nak tahu lebih lanjut, pergi search dekat google sana.. 

OKk.. hanis rasa tu je, yang dapat dikongsikan bersama.. Hanis post entry ni pon pasal hanis pon ada masalah pasal tidur awal ni. Bila baca banyak keburukkan tidur lewat , baru tahu.. Lepas ni hanis akan cuba tidur awal, nak latih diri..  Oklah semua.. hope korang enjoy dengan entry hanis kali ni.. Assalamualaikum :D



















Al Muallim - Sami Yusuf



Pengikut Setia



Ini Saya.




Profile



Borak-borak .




Cerita Menarik di Sini .






Nuffnang