Hansya Amie .
Makanan Paling Sedap di Dunia .
19/04/13 - 7:13 PTG - 2 comments


Hai uolss.. Tengah buat ape tu? nampak macam syok jew.. Semalam Hanis citer pasal ikan , hari ni nak citer pasal makanan paling sedap di dunia.. Hanis pon tak tahu,  sekarang baru tahu. Jom kita terjah sama-sama. Pastikan semua orang yang baca post ni ada gelas/cawan bersama mereka untuk menadah air liur yang akan meleleh sekejap lagi! haha.. takde lah, nak gurauuu jew..hhaa


Pertama.. Nama makanan tersebut ialah Chicken Muamba ,Gabon .


 Berdasarkan apa yang Hanis baca, masakan ayam ni menggunakan sos kacang, mungkin macam sos sate tu kot. Dicampur jugak dengan bawang merah, bawang besar, bawang putih & bermacam-macam jenis sayur. Tapi , Chicken Muamba ni mengandungi banyak kolestrol.. Jadi tak seberapa sihat jugak, cuma sedap jelah.. Tak mungkin Hanis akan makan, jauhhhhh !


Yang Kedua , Tom Yum Goong, Thailand


 Seperti yang korang tengok kat atas, ape yang korang nampak? Ok. Masakan kali ni mengandungi udang, cendawan, tomato, serai, lengkuas dll .. Kedengaran macam sedap jew.. Hanis dengar orang kata , masakan thailand ni best, rempah ratus dia yang membuatkan satu masakan tu sedap. Boleh percaya ke? mungkin?



Yang Ketiga , Penang Assam Laksa , Penang



 Yang ni konfem semua pernah makan kecuali yang tak suka. Hanis pon pernah makan, moganya makanan dari negara sendiri, memang K.O kalau yang tak pernah makan kecuali ada sebab sebab tertentu lahhh.. Bahan-bahan yang digunakan ..... Kalau nak tahu pergi search dekat google yew..haha.



Seterusnya, Sushi , Jepun


 Sape tak pernah makan sushi? ish.. Sekarang dekat Malaysia pon ada. Tapi Hanis tak pernah makan pon, nampak cam best tapi apakan daya . Hii. Sushi ni diperbuat daripada nasi, ikan dan sayur2 .mungkin? 


Yang terakhir, Massaman Curry , Thailand


 Hah ! dari Thailand lagi . Macam yang Hanis kata tadilah kan, rempah ratus dia best dan bla bla bla. Nampak macam sedap, satu hari nanti kena pergi beli dekat Thailand ni.. haha



Oklah semua.. Makanan makanan di atas tu Hanis search dekat tempat biasalah, dimana lagi kalau bukan di google. hii.. Hope korang enjoy baca entry Hanis ni yeeeee.. Assalamualaikum..



















Al Muallim - Sami Yusuf



Pengikut Setia



Ini Saya.




Profile



Borak-borak .




Cerita Menarik di Sini .






Nuffnang