Hansya Amie .
fakta tentang diri Hanis .
30/05/13 - 6:36 PTG - 0 comments


Hai uols. Selamat petang semua *versi upin ipin ye. Ha. Petang yang indah ni Hanis nak kongsikan dengan korang pasal tajuk kat atas tu. Haha. Malas nak taip semula, rasa macam membazir pon ade. Koh Koh. 
Oklah, Hanis teruskan jelah. 

kalau dekat rumah .

 Seorang yang garang , suka marah . Berani pon ada kot. Haha
 Suka buat homework , petang petang .
 Suka memasak. Yuhuu .
 Tak suka keadaan bising kalau tengah study . Tapi kalau bising jugak , redho jelah.
 Suka tengok cerita Harry Potter. Kalau boleh nak tengok Hari hari dee.
 Tak suka tengok cerita Korea kalau pelakonnya tak cantik / smart / Handsome. Jahat nye. 
 Suka dengar lagu masa tengah main netbook. 
 Selalu tidur lewat kalau hari khamis sebab hari keesokannya Cutii !!
 Suka update blog, kalau sibuk taklah. 
 Suka dengar lagu daripada kumpulan BTOB ,dan tengok video joget joget mereka dekat youtube. Comel n cute !!!
 Lebih suka buat latihan Matematik dari latihan yang lain. haha.
 Jarang bersihkan rumah, basuh baju, jemur baju. Semuanya mama yang buat. Hanis rajin bab bab memasak jer.
 Tak suka keluar rumah ( duduk di halaman rumah ). pegi jalan jalan sukalah. Haha.
 Suka main dengan adik uyin .
 Suka makan makanan pedas pedas. Haaa.
 Suka dengar lagu jiwang karat. Kroh .


kalau dekat sekolah .

 Seorang yang penakut . Penakut gilosssss kot. 
 Selalu bertempek dengan kawan ( Syahida )
 Tak suka kalau ada kokurikulum . arghh. Hate Hate Hate THAT !
 Suka duduk sorang sorang dalam kelas.
 Jarang bercakap dalam kelas. Pendiam OK.
 Takut untuk bergaul dengan cikgu cikgu . Haha.
 Tak suka kalau ada orang tanya, nak buat karangan ni camne . Padahal isi cikgu dah bagi, buat jelah . serabut betul. Haha. bukan kedekut ilmu ea. Cuma tak suka kalau tanya ayat untuk pendahuluan lah. pastu tanya untuk perenggan 1 ,2, 3 dan seterusnya . Bukan dia dah yang buat kalau gitu. Hanis plak yang tolong buatkan.
 Tak suka kalau rehat sorang sorang , rela tak rehat . 
 Suka buat kerja sorang sorang
 Tak suka bergaul dengan orang yang gedikk .
 Baik dengan sesiapa sahaja. 
 Takut untuk menjawab soalan, walaupun pasti jawapannya betul
 mempunyai suara yang tak kuat dalam bahasa terengganunya seloo or selur . Haha
 Tak suka buat bising dalam kelas.
 Tak suka kalau kelas kotor n berhabuk. Terutamanya dekat meja sendiri. Meja orang lain, ikut dialah.
 Sangat takut bila masa science.
 Tak suka makcik2 cleaner ( sesetengah je ) , Suka beleber  n kasi ceramah. padahal Hanis n the gang tak buat salah pape pon. Serius. 
 Sangat suka kalau boleh balik sekolah pukul 3.00 pm . YEAY !
 Takut ngan senior2 ting4 dan 5 yang mempunyai muka yang garang . Arghh,.. Stress.
 Tak suka makan nasi kat kantin. 
 Tak suka masa muzik sebab Hanis tak pandai muzik . Exam masa tu dapat E beb. Gagal tu. Al-maklumlah , Hanis tak pernah belajar muzik sebelum ni. dekat sekolah lama takde muzik pon. sedihkan !!Haaakkk. 
 Tak suka kalau cikgu tak masuk kelas.
 Tak suka perhimpunan yang lama2. Cikgu membebel 5000 patah perkataan . Haha. Jahatnya. Bukan ape , sakit kaki n lenguh + panas . Haaa.
 Sangat suka pergi sekolah awal awal
 Sangat suka tinggal buku bawah meja.
 Tak suka kalau belajar secara tergesa gesa. Ahhhh,
 Suka makan bebola n kentang goreng masa kat sekolah.
 Suka beli air blend blend sebab murah RM 1 je. Tapi yang tak sukanya kena tunggu lama. ramai giloss manusia yang beli, nak nak time musim panas ni. 


Ahhaaa. tu je kot. Time semangat nak update ni memang lupalah. Haha. Hope enjoy yeeeee.. Assalamualaikum.



















Al Muallim - Sami Yusuf



Pengikut Setia



Ini Saya.




Profile



Borak-borak .




Cerita Menarik di Sini .






Nuffnang